ESRARIN EĞLENCE AMAÇLI KULLANILMASI ARTIK YASAL

Başbakan Olaf Scholz’un koalisyonunun en önemli ve tartışmalı projelerinden biri olan esrarın eğlence amaçlı kullanımının kısmen yasallaştırılması bugün Almanya’da yürürlüğe giriyor. Federal Meclis’te 23 Şubat’ta yapılan oylamada metin 226’ya karşı 407 oyla kabul edilmişti. Yeni yasa Almanya’ya, 2021 ve 2023 yıllarında keyif amaçlı esrarı yasallaştıran Malta ve Lüksemburg’un izinden giderek, Avrupa’daki en liberal hukuk sistemlerinden birini hayata geçiriyor. Yasa, ilk aşamada, yetişkinler için kamuya açık yerlerde 25 gram kurutulmuş esrar bulundurulmasına izin veriyor. Yetişkin başına üç bitkiye ve 50 gram kurutulmuş esrara kadar evde ekime de imkân tanınıyor. Ancak, okulların,…

GÜNDEM 

Başbakan Olaf Scholz’un koalisyonunun en önemli ve tartışmalı projelerinden biri olan esrarın eğlence amaçlı kullanımının kısmen yasallaştırılması bugün Almanya’da yürürlüğe giriyor.

Federal Meclis’te 23 Şubat’ta yapılan oylamada metin 226’ya karşı 407 oyla kabul edilmişti.

Yeni yasa Almanya’ya, 2021 ve 2023 yıllarında keyif amaçlı esrarı yasallaştıran Malta ve Lüksemburg’un izinden giderek, Avrupa’daki en liberal hukuk sistemlerinden birini hayata geçiriyor.

Yasa, ilk aşamada, yetişkinler için kamuya açık yerlerde 25 gram kurutulmuş esrar bulundurulmasına izin veriyor. Yetişkin başına üç bitkiye ve 50 gram kurutulmuş esrara kadar evde ekime de imkân tanınıyor.

Ancak, okulların, kreşlerin, oyun alanlarının ve kamuya açık spor tesislerinin 100 metre yarıçapında esrar içmek yasak. Yaya bölgelerinde ise sabah 07.00 ile akşam 20.00 arasında sigara içmek tamamen yasaklanıyor.

“Kenevir kulüpleri”

Karmaşık bir idarî sürecin ardından 1 Temmuz’dan itibaren kurulabilecek olan ve kâr amacı gütmeyen dernekler olan “kenevir kulüpleri” aracılığıyla bu uyuşturucuyu yasal olarak temin etmek mümkün olacak.

Merkezi Almanya’da bulunan ve bölgesel makamların sorumluluğu altında olan bu derneklerin üye sayısı 500 ile sınırlı olacak.

Kenevir kulüpleri, üye başına ayda en fazla 50 gram esrar dağıtabilecek. Psikotropik etkiye sahip moleküllerden biri olan THC’yi en fazla yüzde 10 oranında içeren esrardan 21 yaşın altındaki yetişkinlerin 30 gram alma hakkı olacak.

Aynı anda birden fazla derneğe üye olunması yasak. Bu kulüplerin tesislerinde toplantı yapılmasına ve esrar çekilmesine izin verilmeyecek.

Önerilen Haberler

Leave a Comment